Over Tandarts Scherpenzeel

Tandarts Scherpenzeel biedt een verscheidenheid aan mondzorg onder één dak aan. De implantologie is volledig geïntegreerd met de algemene en esthetische tandheelkunde in deze moderne praktijk. Een relaxte vriendelijke sfeer proeft u bij alle medewerkers van Tandarts Scherpenzeel en is doorgevoerd van ontvangst tot in de behandelkamer. Behandelingen op alle deelgebieden van de tandheelkunde zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden om u een gezond gebit te bezorgen met bovendien, indien u dat wenst, een zo mooi mogelijke lach. Vooruitdenken bij zorgverlening, echt goed luisteren naar de zorgvraag van de patiënt en het gezamenlijk aanbieden van zorg leidt tot hogere kwaliteit.

Mondhygiëne

Wij behandelen u volgens de meest nieuwe behandeling. Het betreft de GBT-methode met behulp van de EMS Airflow techniek. Bij deze methode wordt gebruikt gemaakt van poeder en water om de plaque en aanslag te verwijderen. Vervolgens wordt het tandsteen verwijderd. Het is een methode die zeer effectief is en die slijtage tot het minimum beperkt. De ervaringen met de GBT-methode zijn zeer positief, uit onderzoek blijkt dat het veel minder vervelend wordt ervaren als de klassieke methode van gebitsreiniging.

Kinderen

Wij adviseren u uw kinderen mee te nemen wanneer u zelf voor controle komt, daar kunt u niet vroeg genoeg mee beginnen vinden wij. Vanaf ongeveer 2 jaar is het verstandig ‘echte’ controles uit te voeren bij kinderen. Op die manier leert uw kind de tandarts een beetje kennen.

Tandartsbezoeken horen erbij en kunnen best heel gezellig zijn! Alleen in de stoel zitten en je mond goed openhouden zodat de tandarts je tanden en kiezen kan tellen en bekijken, vinden wij superstoer en wordt uiteraard beloond met een klein cadeautje.

Angst patiënten

Angst voor de tandarts kan allerlei oorzaken hebben en wij nemen elke reden zeer serieus. Meld bij het inschrijven altijd dat u angstig bent. Uiteraard willen wij dan graag weten, indien u de oorzaak weet, waarvoor u bang bent. In sommige gevallen kan de receptioniste er dan voor kiezen meer tijd uit te trekken voor het eerste bezoek.

Wanneer er bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan. Wij kunnen u verwijzen naar onze collega´s voor onder meer kaakchirurgie en orthodontie.

Wat is implantologie?

Implantologie heeft tot doel één of meerdere tanden te vervangen door tandimplantaten. Dit zijn kunstmatige wortels die in het bot geplaatst worden en die dienen als basis voor een kroon of als steun voor een gebitsprothese. De meeste implantaten zien eruit als een soort schroefje en zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot makkelijk aan hecht.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen bot vastgroeit. Implantaten zien er uit als een schroef of holle cilinder en worden gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Implantaten zijn de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit wordt vastgezet.

Een aantal behandelmogelijkheden:

Ter vervanging van een enkele tand of kies.
Ter vervanging van enkele, naast elkaar liggende tanden of kiezen (brug).
Ter ondersteuning en verankering van een volledig, uitneembare prothese (klikgebit).
Ter vervanging van alle tanden en kiezen.

Behandelkosten

De soort behandeling bepaalt de daaraan verbonden kosten. Ziektekostenverzekeraars hebben een behandeling met implantaten inmiddels geheel of gedeeltelijk in hun pakket opgenomen. Het is aan te raden de kosten en vergoedingen vooraf met uw tandarts en verzekeraar door te nemen.

Na machtiging van de zorgverzekeraar bestaat er bijvoorbeeld voor een klikgebit een eigen bijdrage.